Servicii termografie constructii

Ce reprezinta termografia?

Termografia este procedeul prin care, cu ajutorul unei camere de termoviziune, putem vizualiza de la distanță energia emisă de corpuri (nu temperatura lor).

Prin termografie se realizeaza o scanare termica a cladirilor cu o camera de termoviziune, inregistrand radiatiile infrarosii, determinandu-se astfel distributia temperaturilor pe suprafata constructiei analizate. Aceste inregistrari sunt convertite apoi in imagini, gama de culori folosita si intensitatea lor aratand diferentele de temperatura de la suprafata constructiei analizate.

Beneficiarul va primi un raport de analiza termografica care va cuprinde toate imaginile rezultate cu camera de termoviziune.

Termografia unei constructii vine in completarea certificatului energetic /auditului energetic (identificandu-se zonele cu pierderi de caldura sau cu infiltratii ridicate de aer), si NU il inlocuieste pe acesta.

Servicii termografie constructii

La ce este utila termografia unei constructii?

În termografierea clădirilor, tehnologia cu infraroșu este ideală pentru o analiză rapidă și eficientă a pierderilor din sistemele de căldură sau aer condiționat ale clădirilor. Cu ajutorul camerelor de termovi¬ziune, sistemele de căldură/aer condiționat pot fi testate rapid și sigur. Putem descoperi astfel distribuția neuniformă a temperaturii. Deasemenea putem detecta cu acuratete depunerile și blocajele din radiatoare.

Nu orice umezeală de pe perete este cauzată de o conductă fisurată. Scurgerile defectuoase ale apei de ploaie pot cauza umezeala. De asemenea, canalele de scurgere înfundate sau infiltrațiile de apă pot provoca daune. In urma unei termografii cu o camera de termoviziune se poate identifica sursa umezelii sau a infiltrării apei de ploaie înainte ca aceasta să se extindă și să provoace daune grave.

Cu ajutorul termografiei putem detecta posibile defecte de constructie, pierderile de caldura, umiditatea si lipsa etanseitatii dintr-o cladire

Cu ajutorul camerelor de termoviziune putem înregistra pierderile de căldură ale ușilor și pereților din exterior, ale tocurilor și caloriferelor, ale acoperișului sau ale struc¬turii unei clădiri întregi.

Aveti infiltratii in acoperis?

Sigur va putem ajuta! Cu ajutorul camerelor de termoviziune vom putea indica exact zonele cu umiditate si izolatii defecte de pe acoperis.

Detectarea zonelor cu risc de aparitie a mucegaiului

Puntile termice provoacă pierderi de energie. Si poate să apară condens în aerul ambiental. Ca urmare, mucegaiul se dezvoltă în aceste locuri, iar riscul de îmbolnăvire al locuitorilor crește. In urma unei termografii, camerele de termoviziune calculează valoarea umidității relative a suprafeței pentru fiecare punct, iar Zonele cu risc de mucegai sunt afișate pe ecran înainte ca acestea să devină vizibile. Astfel pericolul de mucegai poate fi detectat la timp chiar și în zonele ascunse sau în colțuri

Testarea etanșeității unei clădiri

Dacă ușile sau ferestrele nu sunt montate corespunzător, pe timpul iernii, aerul rece din exterior poate pătrunde în clădire iar aerul cald din interior se poate pierde. Rezultatul: pierderi de căldură și costuri mari de energie. Camerele de termoviziune facilitează considerabil detectarea crăpăturilor. Defectele de izolare sunt localizate în timp util, fără a mai fi nevoie de reparații costisitoare.

IMPORTANT

Un aspect foarte important este faptul ca analiza constructiilor prin termografie o putem realiza doar in sezonul rece.

Ai nevoie de mai multe informatii?


+4076 689 4301

office@eauditenergetic.ro

Sector 6, Bucuresti

Servicii termografie constructii
Servicii termografie constructii
Servicii termografie constructii