Evaluare imobiliara – Evaluator imobiliar ANEVAR

Evaluarea unei proprietăți imobiliare reprezinta procesul de estimare a valorii acesteia.
Compania noastra ofera servicii de evaluare imobiliara intocmite de catre evaluatori acreditat ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania).

Evaluarea imobiliara este un proces prin care este estimat un anumit tip de valoare, al unui anumit tip de proprietate la o data setata. Acest proces se concretizeaza prin raportul de evaluare. Evaluarea reprezinta de fapt o estimare si nu calculul exact al valorii utilizand formule matematice sau cuantificari precise. Procesul prin care sunt evaluate imobilele este cel care pune in aplicare rationamentul profesional pe care il detine expertul evaluator

   Cand este necesara evaluarea unei proprietati imobiliare?

Raportul de evaluare imobiliara al unei cladiri este necesar in mai multe situatii, cum ar fi:

pentru informare

pentru vanzare

pentru cumparare

pentru impozitare (obținerea valorii de impozitare a proprietati)

pentru creditare

pentru raportare financiară

pentru asigurarea unei proprietăți

pentru partajare (impartirea veniturilor obtinute din vanzarea imobilelor)

pentru alte scopuri – expertiza imobiliara (raport de evaluare sau evaluare express) solicitat de instantele de judecata (care sunt si pot fi folosite ca probe de catre avocati si judecatori pentru partaje, procese patrimoniale si alte procese civile sau penale.

evaluator imobiliar

Ai nevoie de mai multe informatii?


+4076 689 4301

office@eauditenergetic.ro

Sector 6, Bucuresti

Proprietati imobiliare care necesită evaluare imobiliară

EVALUARE IMOBILIARA APARTAMENTE / CASE CU TEREN

Evaluare apartament, blocuri, vile sau case cu teren este cu siguranţă cel mai vast sector al evaluării, generând cele mai multe solicitări atât din partea băncilor în vederea creditării împrumuturilor.

EVALUARE IMOBILIARA TERENURI

Echipa noastră de evaluatori imobliari are o experienţă vastă în evaluarea terenurilor intravilane pentru dezvoltare comercială sau rezidenţiale. Experţii noştri ANEVAR acoperă principalele oraşe din România şi realizează analize de Cea Mai Bună Utilizare pentru terenurile cu potenţial comercial.

EVALUARE IMOBILIARA SPATII COMERCIALE

Evaluare spaţiu comercial este o evaluare imobiliara cu o arie de acoperire mare şi cuprinde: evaluare magazine de stradă, evaluare centre comerciale sau evaluare magazine independente pentru supermarket-uri, supermagazine de tip department store, supermagazine pentru amenajarea casei sau alte formate moderne de magazine de dimensiuni mari

EVALUARE IMOBILIARA CLADIRI DE BIROURI

Evaluare imobile de birouri sau spaţii de birouri, este o evaluare complexă ce presupune în primul rând o experienţă profesională de minum câţiva ani de practică imobiliară şi în al doilea rând o înţelegere foarte bună a pieţei spaţiilor de birouri din principalele oraşe din România.

EVALUARE IMOBILIARA SPATII INDUSTRIALE

Experienţa experţilor noştri ANEVAR se regăseşte în toate tipurile de evaluări imobiliare pentru imobile industriale. Din punct de vedere al utilizării imobilelor acestea sunt: evaluarea hale industriale pentru depozitare (cele mai comune), evaluarea hale industriale pentru producţie, evaluarea proiectelor de hale industriale

EVALUARE IMOBILIARA HOTELURI SI PENSIUNI

Evaluare hotel sau evaluare pensiune sunt utilizate de obicei pentru scopul garantării bancare, tranzacţionare sau pentru evaluarea periodică pentru stabilirea valorii impozabile

Ele sunt proprietăţi complexe care necesită un grad ridicat de cunoaştere a pieţii specifice şi a tuturor elementelor care contribuie la valoarea acestui tip de proprietăţi.

Evaluarea imobiliară pentru impozitare

Evaluarea pentru impozitare este folosită ca bază pentru aplicarea cotelor de impozit, stabilite anual prin hotărâri ale consiliilor locale, pentru clădirile deținute de persoane fizice sau juridice.

Astfel,impozitul pe cladiri se plateste in functie de destinatia declarata de contribuabil – rezidentiala, nerezidentiala, mixta, nu in functie de calitatea proprietarului (persoana fizica sau juridica).

Evaluarea pentru impozitare se realizeaza pentru cladirile nerezidentiale/mixte detinute de persoanele fizice si juridice precum si a cladirilor rezidentiale detinute de persoanele juridice.

Pentru intocmirea raportului de evaluare pentru impozitare sunt necesare documente, dupa cum urmeaza, fără însă a ne limita la acestea:

  • Actul de proprietate;
  • Planul de arhitectura sau schita constructiei;
  • Cartea de identitate sau pasaportul pentru contribuabili, ca fiind persoane fizice sau certificat de inregistrare la Registrul Comertului (CUI) pentru persoane juridice.
  • Anul constructiei;
  • Imbunatatirile efectuate de-a lungul anilor;
  • Ultima valoare de impozitare
Evaluarea imobiliară pentru impozitare

Care este perioada de depunere a rapoartelor de evaluare imobiliara?

Reevaluarea cladirilor pentru impozitare se face din 3 in 3 ani la persoanele juridice si din 5 in 5 ani la persoanele fizice.

Rapoartele de evaluare pot fi intocmite in prima parte a anului in lunile ianuarie-marti si inregistrate in Baza de Informatii Fiscale (BIF) ANEVAR pana la data de 31 martie.

Elemente obligatorii ale unui raport de evaluare pentru impozitare:

sa fie intocmit de catre un evaluator autorizat ANEVAR cu specializarea EPI (Evaluarea Proprietatilor Imobiliare)

sa contina recipisa generata de site-ul ANEVAR (BIF – Baza de Informatii Fiscale)

sa contina metodologia de calcul a valorii impozabile.

sa contina sinteza evaluarii (anexa 4)

sa contina descrierea cladirii

sa contina declaratia contribuabilului (anexa 1) in baza careia se intocmeste raportul

Recomandarea noastra este ca raportul de evaluare sa fie depus in termenul prevazut de lege, pentru a evita costurile ridicate ale impozitarii (generate in lipsa acestor rapoarte).

Va sfatuim sa va programati din timp pentru intocmirea raportului de evaluare pentru impozitare, chiar din luna decembrie, sa va informati asupra documentelor necesare si sa solicitati intocmirea rapoartelor in prima parte a perioadei (ianuarie-februarie) pentru a evita aglomeratia de la Directia de Taxe si Impozite Locale.

Evaluare imobiliara pret

APARTAMENTE

APARTAMENT IN VILA

CASA

SP. COMERCIAL PARTER BLOC

SP. COMERCIAL

BIROURI

CLADIRI INDUSTRIALE

400 lei

500 lei

700 lei

500 lei

de la 1000 lei

de la 100 lei

de la 1000 lei