Ce reprezintă auditul energetic?

Auditul energetic al unei clădiri urmarește identificarea principalelor caracteristici termice și energetice ale construcției și ale instalațiilor aferente acesteia și stabilirea -din punct de vedere tehnic și economic- a soluțiilor de reabilitare sau modernizare termică și energetică a construcției și a instalațiilor aferente acesteia.

Oferim servicii de audit energetic atât pentru clădirile comerciale cât și pentru cele rezidențiale. Echipa noastră de profesioniști calificați vă poate ajuta să descoperiți oportunitățile de economisire din clădirea dvs., să elaborați un plan de implementare a îmbunătățirilor. Colaborand cu noi beneficiati de servicii personalizate, concepute special pentru nevoile dumneavoastră.

audit energetic

Elementele necesare alegerii solutiilor de reabilitare si/sau modernizarea cladirii sunt prezentate in cadrul unui raport de audit energetic.

Raportul de audit energetic prezinta:

modul in care a fost efectuat auditul energetic;

caracteristicile energetice principalele ale cladirii;

propunerea masurilor de modernizare a cladirii si instalatiilor aferente acesteia;

concluziile referitoare la masurile eficiente din punct de vedere economic

Etapele unui audit energetic:

Evaluarea performantei energetice a cladirii reale care este supusa auditului energetic;

Evaluarea performantei energetice a cladirii de referinta in conditii normale de utilizare;

Identificarea masurilor de modernizare energetica si analiza eficientei economice a acestora;

Intocmirea raportului de audit energetic;

IMPORTANT

Lucrările de reabilitare termică au rol esențial în reducerea cosumului de resurse, crescând astfel competența energetică a imobilului.

Aceste lucrări trebuie alese cu exactitate pentru eficiență maximă.

Este important sa nu confundati auditul energetic cu certificatul de performanta energetica (cunoscut si sub denumirea de certificat energetic) al cladirii.

Ai nevoie de mai multe informatii?


+4076 689 4301

office@eauditenergetic.ro

Sector 6, Bucuresti

Ce este un audit energetic, pretul unui audit energetic, cum se realizeaza si care este utilitatea lui?

Auditorii energetici sunt profesioniști certificați care vă pot ajuta să determinați eficiența energetică a clădirii dumneavoastră.

Auditul energetic ajută la identificarea soluțiilor de reabilitare termoenergetică și/sau de modernizare a clădirii și a instalațiilor de apă caldă și încălzire pe baza datelor din expertiza termica si energetica a cladirii.

Un audit energetic vă poate ajuta să alegeți cea mai bună soluție pentru clădirea dumneavoastră. Raportul prezintă elementele necesare pentru reabilitarea și/sau modernizarea clădirii. Acesta include atât clădirea în sine, cât și instalațiile sale.

In functie de vechimea lor instalatiile vor trebui sa se schimbe integral sau partial. In general se observa in cazul reabilitarii blocurilor de locuit, doar izolarea termica a peretilor exteriori si inlocuirea tamplariei exterioare. Izolația terasei și a subsolului clădirii dumneavoastră joacă un rol important în reducerea pierderilor de căldură. De asemenea, instalațiile sanitare de la subsol trebuie înlocuite cu țevi izolate.

Toate lucrările prevăzute în cadrul auditului energetic al acestei clădiri vor fi analizate din punct de vedere economic, iar cea mai bună opțiune va fi recomandată pentru implementare.

Pentru a putea trece cladirea dumneavoastra intr-o clasa energetica superioara, aceasta cladire trebuie modernizata sau reabilitata, in functie de caz.

Care sunt beneficiile acestei modernizari?

In primul rand consumuri mai mici de energie. De regula toate cladirile vechi se incadreaza in clase energetice slabe, adica de la clasa C in jos. Reabilitarea energetica presupune izolaea termica a anvelopei cladirii cat si schimbarea instalatiilor acesteia din subsol. Prin aceste masuri se reduce considerabil consumul de energie, deci scad facturile pentru incalzire dar se imbunatateste si confortul interior al ocupantilor. Perioada de incalzire a cladirii scade datorita pierderii de caldura care este diminuata. Practic la un apartament de 3 sau 4 camere dintr-un imobil reabilitat din punct de vedere termic, costurile cu caldura pot fi sub 1000 lei/an, in functie de suprafata si amplasarea apartamentului.

Pret audit energetic

Costul unui audit energetic variaza in functie de complexitatea acestuia, cat si de suprafata imobilului. Realizam audit energetic atat in Bucuresti cat si in tara. In functie de complexitatea lui, termenul de elaborare a auditului energetic este de minim 3 zile.