Eficienta energetica – Studiu nZeb

Ce este o cladire nZEB?

In Directiva Europeana a Performantei Energetice a Cladirilor 2010/31/EU o cladire cu consum de energie aproape egal cu zero este definita ca fiind cladirea cu o performanta energetica foarte ridicata, a carei cerinta de energie (“energy required”) din surse conventionale este aproape egal cu zero sau foarte scazuta, și care este acoperita într-o mare proportie din surse regenerabile.

“Casele cu consum aproape zero (nZEB) sunt casele viitorului”

Cadrul legal privind cladirile nZEB

Incepand cu 01 ianuarie 2021 reducerea consumului de energie a unei cladiri devine o obligatie legala, de care toti specialistii va trebui sa tina cont.

Astfel, toate cladirile pentru care receptia la terminarea lucrarilor se efectueaza în baza unei autorizatii de construire emise începand cu 31 decembrie 2020 trebuie sa respecte standardul nZEB (nearly zero energy building).

Calculul cladirilor nZEB se va intocmi conform Metodologiei de calcul al performanței energetice a clădirilor revizuita, astfel incat toate cladirile noi să fie construite la nivelul exigenței nZEB.

Eficienta energetica - Studiu nZeb

Cine intocmeste acest studiu nZEB?

Studiul nZEB sau Studiul cladirii pentru consumul de energie aproape egal cu zero, va fi intocmit de catre o echipa formata din auditori energetici, arhitecti si ingineri de instalatii.

IMPORTANT

Un studiu NZEB sprijina proiectantul unei cladiri in ceea ce priveste respectarea cerintelor legale cu privire la performanta energetica si la incadrarea in cerintele minime de consum energetic.

Ai nevoie de mai multe informatii?


+4076 689 4301

office@eauditenergetic.ro

Sector 6, Bucuresti

Avantajele nZEB

Eficienta energetica - Studiu nZeb

Casele cu consum aproape zero (nZEB) sunt casele viitorului. Toți parametrii unei case cu consum aproape zero sunt controlabili de la distanță, se stochează și analizează permanent.

Pe lângă efectele benefice pe termen lung asupra mediului, beneficiarii unei case nZEB vor simți avantajele imediate la capitolul costuri de întreținere.

O clădire care respectă noul standard nZEB consumă (aproape) aceeași cantitate de energie cu cea pe care o produce. Altfel spus, diferența dintre energia consumată (pentru utilități, electronice, electrocasnice etc.) și cea produsă să fie zero – sau cât mai aproape de zero.

Astfel, banii investiti la inceput vor fi recuperați în timp, deoarece facturile vor fi mai mici. Adică vei plăti mult mai puțin pentru consumul de energie electrică și termică.

Casele nZEB sunt case care folosesc tehnologii inteligente și de aceea, ele au cel mai puțin aer viciat.