Cum sa reducem consumul de energie electrica?

Valorile marite ale facturilor de energie electrica din ultima perioada este rezultatul cresterii pretului de piata a KW.

Acest lucru ar trebui sa ne motiveze sa invatam cum sa economisim si sa reducem consumul lunar. In acest sens ar trebui sa ne formam cateva obiceiuri simple, dar care ar putea face diferenta la factura emisa de distribuitorul de energie electrica.

Putem adopta cateva metode simple si anume:

eficienta energetica

Sa alegem becuri cu LED in locul celor incandescente.

In plus, tot din considerente de economie, este foarte important sa opresti orice sursa de iluminat atunci cand parasesti o incapere, iar in spatiile de trecere se poate preveni consumul inutil de energie prin inlocuirea iluminatului obisnuit cu surse de iluminat cu senzori de miscare.

Utilizarea luminii naturale

Incaperile luminoase consuma mai putina energie, astfel ar trebui sa profitam cat mai mult de incaperile cu ferestre mari, amenajand zona de lucru (birou) in cea mai puternic luminata zona din incapere.

Deconectarea aparatelor pe care nu le folosim

Se stie ca multe dintre aparatele electrice din casa noastra consuma energie electrica chiar si atunci cand nu sunt utilizate efectiv, ci doar conectate la priza.

Chiar daca nu inregistreaza consumuri lunare mari in pozitia stand-by, prin deconectarea lor de la sursa se pot face mici economii la factura anuala de curent.